Els blocaires santcugatencs fan balanç de la consulta

Aquesta setmana ha servit per mirar enrere i valorar tot el que s’ha fet fins a arribar als resultats del 13 de desembre passat. A Sant Cugat el portaveu de la Plataforma Santcugatenca per l’Autodeterminació, Víctor Alexandre, ha explicat, amb detall, el sentit del referèndum, sobretot pensant en els escèptics que, tot i haver anat a votar, dubten de la seva eficàcia. En aquest sentit, ha comentat al seu blog, entre d’altres coses, que la consulta ha servit per veure com Espanya és un tigre de paper, en permetre que alguns alcaldes (com el de Sant Pere de Torelló), cedissin espais municipals pel referèndum, tot i no tenir permís del poder central de l’estat. A més, Alexandre ha afegit, en una entrada del seu quadern personal, que la consulta ha suposat la confirmació de l’existència d’una societat civil madura capaç d’organitzar-se per a aconseguir els seus interessos, més enllà de l’opinió sectària dels partits polítics.

D’altra banda, el santcugatenc Miquel Quintana s‘ha referit al seu blog a totes aquelles persones que, per por a contradir l’opinió del seu partit de referència, no van anar a votar al referèndum convocat a la seva localitat. També ha criticat la prohibició que es va fer a la cessió d’instal·lacions públiques per celebrar el referèndum, ja que entén que aquestes haurien d’estar a la disposició del ciutadà, que per això paga els impostos.

A més, caldria destacar l’opinió del regidor del PSC a l’ajuntament de Sant Cugat, Ferran Vilaseñor, al seu web personal. En aquest diu que no es poden extrapolar els resultats al conjunt de Catalunya, ja que la consulta s’ha fet en territoris on acostuma a guanyar el vot independentista i que CiU i més concretament, l’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha jugat a «la puta i la Ramoneta» no volent baixar del carro sobiranista, però tampoc perdent el seu espai en el centre polític català.  D’altra banda, no ha fet cap crítica a la posició del PSC, ja que ha qualificat el referèndum com «la guerra dels altres»;  ha críticat (com no) durament el PP;  ha passat de puntetes pel suport que han fet els representants d’Iniciativa a la consulta i ha elogiat la capacitat d’ERC de mobilitzar els seu electorat.

Per últim, l’independent d’ICV, Jaume Massanés, no ha fet cap reflexió personal al seu blog, però, a través de les paraules de Josep Comas i Font ha volgut deixar entendre als seus lectors que cal estar orgullosos de la consulta, ja que valorar els resultats només per les xifres és perillós, ja que a les darreres eleccions municipals i autonòmiques tampoc es va gaudir d’una millor participació.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *