El teu punt de vista pot canviar el món

Nota de Premsa de Mans Unides

En el marc dels dies internacionals contra la Fam i la Pobresa (16 i 17 d’octubre), Mans Unides presenta el concurs de clipmetratges (videos d’1 minut) “El teu punt de vista pot canviar el món”, que està organitzat com acció d’informació i conscienciació sobre els Objectius del Mil·leni (ODM): sobre l’ODM 1 (Eradicar la fam i la pobresa extrema) i l’ODM 7 (Protecció del medi ambient i lluita contra el canvi climàtic), objectius que protagonitzen la campanya d’aquesta ONG en el 2009 i 2010, campanya que coincideix amb el 50 aniversari de l’entitat.

La web 2.0, el fenomen youtube i l’expansió de les xarxes socials han democratitzat la creació audiovisual. Actualment tots els ciutadans podem crear vídeos i fer una difusió potencialment massiva a través de Internet. Amb el concurs de clipmetratges “El teu punt de vista pot canviar el món” proposem a la ciutadania que prengui part en la campanya de sensibilització de Mans Unides per eradicar la fam i la pobresa extrema i per frenar el canvi climàtic i apostar per un desenvolupament sostenible, donant el seu punt de vista a través dels seus vídeos.

En aquesta acció col·laboren altres ONGs com Justícia i Pau i Vols (Voluntariat Solidari), el portal CanalSolidari.org i la revista universitària L’Hiperbòlic. Diversos mitjans de comunicació com ara TV3, Catalunya Ràdio, La Vanguardia, XTVL, COMràdio, etc. donen suport a aquest concurs.

Es pot participar al concurs “El teu punt de vista pot canviar el món” entre el 15 d’octubre de 2009 i el 28 de febrer de 2010 en 3 terminis d’entrega. Es tracta de crear i enviar clipmetratges d’1 minut de duració dels diferents temes que es proposen. La participació pot ser individual o col·lectiva i es pot presentar més d’una obra per individu o col·lectiu. En concret, es poden presentar un màxim de tres clipmetratges per cadascun dels tres temes del concurs.

Els temes proposats i els terminis d’entrega de cadascun d’ells són:
-Eradicar la fam i la pobresa extrema: des del 15 d’octubre fins al 30 de novembre de 2009.
-Protecció del medi ambient i lluita contra el canvi climàtic: des de l’1 de desembre de 2009 fins al 15 de gener de 2010.
-Relació dels dos objectius anteriors: pobresa i medi ambient: des del 16 de gener fins al 28 de febrer de 2010.

El jurat està presidit per cineastes de prestigi com Jaume Balagueró, director de “Rec” i “Rec 2” i Santiago Zannou, premi Goya 2009 al millor director novell per “El truco del manco”, entre d’altres.

Hi ha dos premis, un per cadascuna de les dues categories de les votacions. Per una banda, el premi per part del jurat consisteix en una càmera de vídeo professional Sony HVR-A1E, amb un complert conjunt d’accessoris i, per l’altre, per al premi de votació popular, Spanair ofereix un viatge a Gàmbia per a dues persones. L’entrega dels premis tindrà lloc a finals de març de 2010 a l’Auditori del CaixaFòrum.
També hi ha una categoria del concurs, dirigida a centres educatius de Catalunya. El premi al millor clipmetratge de centres escolars (uns dies d’esquí a la Vall de Núria per a tota la classe), està patrocinat per Ferrocarrils de la Generalitat FGC.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *