Unipau honorarà la figura de Walter Benjamin

El pròxim diumenge 1 de febrer la Universitat Internacional de la Pau farà un homenatge a aquest lliurepensador alemany amb motiu de la commemoració per part d’aquesta entitat de la data de la mort de Mohandas Gandhi el 30 de gener de 1948.

L’acte tindrà lloc a la Plaça Quatre Cantons de la ciutat a les 12 del migdia i consistirà en un panagèric o discurs d’elogi vers la figura de Benjamin i en un recital de fragments del text «Per una crítica de la violència» del mateix autor amb música en directe.

Segons ens ha indicat Unipau en un comunicat, Walter Benjamin nasqué a Berlín el 1892 i morí a Portbou 1940. Fou un assagista, crític literari i filòsof alemany, d’origen jueu, col·laborador de l’Escola de Frankfurt. Promogué l’actitud crítica enfront de la violència, al prendre partit en favor de les víctimes d’aquesta i elevar de nou al nivell de la consciència els fets convertits ja en història i no deixar que reposin mai.

Us podeu descarregar el text sencer de Walter Benjamin en aquest enllaç.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *