Aprofitem el poder de la Xarxa

SantQgat.cat serà un dels 280 participants de la Catosfera, que se celebrarà el 25, 26 i 27 de gener a Granollers i serà la primera trobada de blocaires, experts i emprenedors de la nova xarxa 2.0 de Catalunya. Però, ¿què és la xarxa 2.0? Doncs és la revolució de l’usuari que passa de ser lector passiu a creador actiu dels continguts d’Internet. Això és el que els usuaris fan en un blog, això és el que fem a SantQgat.cat, però també n’hi ha d’altres formes d’expressió com el podcast (àudios gravats per gent anònima sobre qualsevol temàtica) i videopodcasts (quan a més d’àudio existeix vídeo).

A més, serà un dels representants dels blogs escrits en llengua catalana que parlen sobre la nostra ciutat de Sant Cugat del Vallès, junt amb el de la regidora socialista Aintzane Conesa. Un interessant blog que ens apropa la realitat socialista de la ciutat a través de la xarxa i ens parla sobre l’actualitat local del municipi.

Però, que nosaltres siguem l’única representació santcugatenca d’aquestes jornades no vol dir que no hi hagi blogs sobre la nostra ciutat. De blogs n’hi ha, però som poquets. Un dels que porta més temps és Un altre Sant Cugat, que ens apropa l’activitat de les nostres associacions de veïns i la tasca de l’oposició en cada article que s’hi escriu.

No obstant, com es publicava aquesta setmana al nou portal de Sant Cugat, Cugat.cat, la participació a Sant Cugat és molt deficient. I a Internet encara es fa més palès això i, al final, qui comenta als blogs i qui escriu sobre política local acabem sempre sent els mateixos. Quan hauria de ser tot el contrari, ja que la capacitat d’interacció que té la Xarxa, no la té cap altre mitjà. Ni escrit, ni visual, ni radiofònic.

Per això, esperem que iniciatives com les de la setmana que ve recullin els seus fruits i encenguin la vena participativa dels habitants de la nostra ciutat. Nosaltres, de moment des de SantQgat.cat assistirem a les jornades i ajudarem amb la nostra presència a que l’esdeveniment sigui un èxit rotund. Ja sabeu, no calleu les vostres inquietuts i obriu un blog!

1 comentario


  1. Salutacions!Ja m’explicaràs què més d’interessant ha passat els altres dos dies de jornades 😉

    Responder

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *