Gasòliba inaugura les aules de la gent gran

L’economista i president de la Comissió per la Mediterrània de la LECE a Brusel·les, Carles Gasòliba, va donar el tret de sortida a l’Aula d’extensió universitària per a la gent gran a Sant Cugat amb la conferència, «Barcelona: capital europea de la Mediterrània», davant les més de 200 persones que es van acostar el passat dimarts 6 d’octubre a l’auditori del Trade Center de la ciutat.

En concret, va parlar del camí que la Unió Europea ha recorregut fins arribar a la constitució l’any 2008 de la Unió per la Mediterrània i l’establiment de Barcelona com la seva seu permanent, imposant-se a d’altres ciutats importants, com Marsella (França) o Tuníssia (Tuníssia). Una aliança d’estats per aconseguir cinc objectius comuns: la creació de l’autopista del mar (quatre o cinc centres logístics per gestionar millor el transport marítim de l’àrea del mediterrani); la construcció de l’autopista del Nord d’Àfrica (una gran carretera que uneixi els principals països d’aquesta regió); aprofitar l’energia solar a través del Plà Solar Mediterrani; netejar la mediterrània de residus; i, per últim, captar la inversió privada per a la realització de projectes propis de desenvolupament.
L’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran està oberta a totes les persones de la ciutat i del seu entorn de més de 55 anys que vulguin estimular la seva activitat mental i establir i desenvolupar les relacions entre persones amb eixos d’interès cultural similar. El preu d’inscripció és de 40 euros l’any, encara que la porta és oberta per a tots els assistents.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *