El temps és el recurs més escàs

El geòleg i catedràtic de Recursos Energètics de la UB, Mariano Marzo, va impartir ahir una interessant conferència sobre el nou futur energètic global on va remarcar que l’actual model de creixement econòmic i demogràgic requereix d’una autèntica revolució energètica on les energies renovables es constitueixien en una alternativa als combustibles fòssils en un període récord de temps (menys de 20-40 anys). En cas contrari, apareixeran conflictes greus al voltant del control de l’energia, ja que els habitants de la Xina o la Índia i de la resta de països en vies de desenvolupament, a mesura que vagin incrementant el seu poder adquisitiu voldran aconseguir els privilegis del primer món.

En aquest sentit, Marzo, va explicar que l’actual indústria del petroli, negoci que genera la principal font energètica utilizada avui en dia, està obsoleta i va afegir que el repte i el desafiament del nou ordre mundial és crear una altra industria del petroli en 20 anys, ja que occident es nutreix bàsicament de l’energia d’orien, cosa que en els próxims anys ja no serà així.

D’altra banda, també va revelar a l’audiència diverses curiositats com el motiu pel qual els Estats Units no van signar el tractat: són el país amb el 25% de les reserves de carbó de tot el món, una font d’energia que amb el progressiu augment del preu del petroli tornarà ser utilitzada per raons de seguretat.

A continuació, podeu visualitzar el vídeo de la presentació oficial del XXIV curs d’UNIPAU a càrrec del seu director Arcadi Oliveres i la regidora de l’Ajuntament Susanna Pellicer i la conferència sencera de Mariano Marzo.

1 comentario


  1. Hola Josep!La conferència se sent perfectament però no es veu molt bé, però el què és important és que se senti.La conferència és molt interessant! Gràcies!

    Responder

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *