Mans Unides, 50 anys donant de menjar

Avui és el dia de Mans Unides. Cada any, l’Església Catòlia, institució a la qual pertany aquesta Organització No Guvernamental (ONG), destina el primer diumenge del mes de febrer l’almoïna dels seus fidels als projectes que aquesta associació impulsa en el Tercer Món. Òbviament, la parròquia de la nostra ciutat no n’ha quedat exempta d’aquesta iniciativa i, aixó doncs, els diners que s’han obtingut de la safata que s’ha passat en les diferents misses d’avui aniran a parar a les necessitats de Mans Unides.

Aquesta és la manera que els catòlics han trobat per ajudar la feina feta per aquesta organització, que aquest any celebra les seves noces d’or. 50 anys de vida al servei dels més pobres i de lluita contra la fam. Tot va començar l’any 1959 quan un grup de dones varen difondre el que va ser el manifest del 55, germen de la Campanya contra la fam i de Mans Unides, sota el lema «Declarem la guerra a la fam». Des de llavors, milers de voluntaris de qualsevol tipus de pensament i creença religiosa han donat part de la seva vida en favor d’aquesta missió.

Una celebració que coincideix a casa nostra amb la crisi més profunda que hem patit en els últims anys. No obstant això, així com deia en Zapatero fa unes setmanes en el programa «Tengo una Pregunta para Usted» de Televisió Espanyola, els que tenim feina hem de consumir per desencallar l’actual estat de l’economia. Per aquest motiu, en temps de crisis, els que tenim recursos, per petits que siguin, hem de ser ser encara més generosos. Per què, el creixement dels pobres en el món no dóna peu a la relaxació. Segons l’últim informe de l’Organització de les Nacions unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) en l’últim any ha augmentat en 71 milions el nombre de persones malnutrides fins a arribar a situar la xifra en 923 milions.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *