Sant Cugat recorda les ganes de pau de Walter Benjamin

El passat 1 de febrer, la Universitat de la Pau va honorar, a les 12 del migdia, la figura de l’alemany Walter Benjamin, amb motiu de la celebració del Dia de la No Violència en record de la figura de Mohandas Ghandi (mort el 30 de gener de 1948).

Va ser un acte molt emotiu que va comptar amb els parlaments introductoris de la directora de la Universitat de la Pau, Neus Sotomayor, el profesor de la mateixa universitat José Maria Perceval y els discursos de cloenda de Joan Gubern, tinent d’alcalde de Portbou, ciutat on morí Benjamin l’any 1940 i del mateix alcalde de la ciutat, Antoni Vega i Cané.

Entre parlament i parlament, va tenir lloc la part més destacada de la trobada: el diàleg musicat entre Bertolt brecht (Àlvar Roda) i Walter Benjamin (Miquel Herrada, periodista de Ràdio Sant Cugat). D’aquesta manera, les complicades frases del text de Benjamin, Para una crítica de la Violencia, van arribar molt millor a les prop de cinquanta persones que es van reunir per homenatjar la seva persona.

La conversa, acompanyada d’un tambó i d’un acordió, va concloure amb una frase lapidant de Benjamin que expressa com ha de ser el comportament de l’individu que vulgui rebutjar tot tipus de violència i que vulgui construir un món de pau: «La felicitat és conèixe’t a tu mateix i no tenir-ne por».

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *