Futbol de carrer

El nombre de gent que practica habitualment esport ha crescut molt en els últims anys a Catalunya.

Passa-la, passa-la! Criden nens i joves a la pista. Juguen a futbol vestits de carrer. Són uns altres cracks. Són l’Agustí, el Ricard, l’Anàs,… Són persones allunyades del meravellós món mediàtic (de vegades fastigós, tot s’ha de dir ) del futbol. No són grans estrelles, però juguen a futbol. La realitat és que a Espanya hi ha un món paral·lel al futbol espectacle, al dels fitxatges milionaris: el futbol que practica la gent del carrer. Milers de persones al nostre país juguen a futbol habitualment. Són moltes persones, d’entre les quals hi ha nens, joves i grans les que practiquen normalment un esport. I el futbol, de tots aquests, n’és el que més es juga a Espanya. I si encara filem més prim podem afirmar que el futbol sala és l’esport majoritari de l’estat espanyol.

A Sant Cugat hi ha una grup d’amics d’entre 18 i 25 anys que cada cap de setmana juguen durant dues hores aproximadament a futbol. No hi guanyen res, s’ho passen bé i punt. Concretament, cada diumenge es reuneixen al voltant de les quatre de la tarda a la pista Sant Francesc, un conegut camp de futbol sala molt conegut pels integrans del grup. Allà solen fer partits de quatre contra quatre, tres contra tres, cinc contra cinc o fins i tot set contra set. Depèn de la gent que vingui aquella setmana. “Normalment sempre som un grup de gent fixe, que venim tots els diumenges, però de vegades falta algú o s’hi enganxa algú altre”. Diu l’Anàs, un jove marroquí de 18 anys que en fa tres anys que viu a Sant Cugat amb els seus pares. Aquesta colla dels diumenges entén el futbol com una manera més de divertir-se, d’alliberar-se de les tensions acumulades durant la setmana. L’únic problema que té aquest grup és que el camp on juga és de l’ajuntament i no sempre està disposat a cedir-los gratuitament el terreny de joc. Després del partit, normalment van a un bar i veuen el matx que juga el seu equip de futbol, mentre es prenen una cerversa ben freda i comenten la jugada.

A Catalunya hi ha cada cop més gent que juga a futbol els caps de setmana de forma no professional com l’Anàs, el Ricard o l’Agustí. L’Associació catalana de Terrassa en defensa de l’esport gratuït ha presentat una queixa a diversos ajuntaments de la comarca del Vallès Occidental perquè aquestes entitats defensin i impulsin en els seus respectius municipis un esport gratuït de qualitat.

1 comentario


  1. Hola!!todo bien?bueno, pasando por tu blog mirei que te gusta mucho el futbol!yo conosco un video nuevo de nike que esta muy bueno, se trata de una promocion de nike para la Copa del mundo 2006!!tenes que entrar en la pagina e mirar! de verdad, esta bonissimo!!!!www.nk6.com.br/jogabonitogracias!!Matheus

    Responder

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *