La intervenció humanitària, a debat a la primera nit temàtica d’UNIPAU

Les nits temàtiques de la Universitat Internacional de la Pau (UIP) enceten una nova temporada amb la xerrada sobre l’intervencionisme humanitari als països subdesenvolupats. La primera sessió va tenir tres temes polèmics que van animar la discussió: el primer, la vulneració per part de molts països dels drets humans; el segon, el respecte a ultrança d’altres cultures, acceptant, molts cops, actes degradadors de la dignitat humana; el tercer i últim en discòrdia, George Bush com l’alcalde global que vetlla pel correcte funcionament dels barris marginals de la ciutat mundial.

L’acte inaugural va tenir lloc a l’Ateneu Santcugatenc el divendres 21 d’octubre al voltant de dos quarts de nou del vespre. A partir d’aquest moment, cada tercer divendres de mes fins el juny, es debatrà, al mateix centre, un nou tema relacionat amb la pau. Les nits temàtiques d’enguany s’estructuren en tres parts: el comentari d’un llibre; un petit piscolabis que, segons Neus Sotomayor, la directora d’UNIPAU, serveix per afavorir l’intercanvi d’impressions entre els assistents; i per últim, la projecció d’un documental.

José Maria Perceval, el professor de la UIP encarregat de comentar el llibre de la professora de Ciències Polítiques Iritziar Ruiz-Giménez, La historia de la intervención humanitaria, opina que “és necessari intervenir al països subdesenvolupats però sempre tenint en compte les conseqüències que s’hi puguin produir.” Després del pica-pica, els assistents van poder veure un documental sobre la ONG afganesa Chekeba Hachemi, “Mujeres del valle del Panshir”.José Marís Perceval, professor de la Universitat de la Pau.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *