Quan un contracte pot arribar a amargar la vida

«Contracte indefinit» és un relat de l’autor Quim Siles i Borràs, fàcil de llegir, de només 17 pàgines, que pretén mostrar al lector, amb una visió irònica, com d’absurda i agobiant pot ser la vida humana quan no es persegueix un objectiu determinat, tot i els plaers que aquesta ens pugui anar donant.

En aquest sentit, el text ens apropa a un personatge que es passa tot el relat intentant descobrir perquè l’empresa l’ha enviat a un balneari i quina missió li ha estat encomanada. Una pregunta que, al no trobar-li cap resposta, el farà entrar en un estat profund de depressió.

Com veiem, és un relat que reflexiona sobre la relativitat del valor d’estabilitat que pot oferir un contracte indefinit. Ja que de res serveix que tinguem tota la seguretat del món que no ens faltarà un sou a final de mes si no sabem com ens l’hem de guanyar i què n’hem de fer amb aquest. Un punt de vista que pot ser extrapolat a la pròpia vida de cadascú i que ens vol suggerir que més enllà dels plaers i les comoditats cal saber què volem fer de la nostra vida.

No obstant això, s’ha de posar en context aquesta obra, escrita l’any 1997 i publicada el 2001, ja que entenc que en temps de crisi, aquesta preocupació els queda molt lluny, ja que primer el que volen aconseguir és l’estabilitat econòmica, més enllà de l’emocional. Però, de totes maneres, el que planteja aquest relat tampoc hauria de ser perdut de vista, ja que algun dia, els que no tenen feina tindran un sou en un futur.

D’altra banda, l’obra, ens introdueix a dos llibres de més alta volada: L’idiota de Dostoievski i Nit Diabòlica de Frederich Brown. Del primer s’inspira per construir l’inici del relat i del segon n’aprofita la seva habilitat per mantenir l’intriga en el lector.

L’enllaç per poder-vos descarregar l’obra el teniu a Badosa.com, un editor de llibres electrònics que opera des de 1995.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *