Blanch: «Ens cal l’energia humana per assolir la pau»

La inauguració de la XXIII edició del curs d’estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), que es va dur a terme el passat dijous 17 de juliol, va tenir dos protagonistes destacats, Antoni Blanch i José Ignacio González Faus, dos importants jesuïtes del Centre Borja de Sant Cugat, emplaçament que, des dels inicis, dóna cabuda a aquest curs.

En primer lloc, Blanch, aprofitant que el tema principal de les jornades eren els conflictes pel control de l’energia, va afirmar, en la seva presentació del curs, que l’ésser humà mai aconseguirà la pau si deixa de banda l’energia humana, és a dir, la voluntat ferma de les persones per canviar allò que destrudeix el món. A més, va fer una crida a aprofitar la nova escola de negocis d’Esade, ubicada en els terrenys del Centre Borja, per ampliar la dimensió universitària de la Universitat de la Pau.

Escoltem, la reflexió que va fer el religiós Antoni Blanch.

En segon lloc, el teòleg progressista González Faus, va ser l’encarregat d’impartir la conferència inaugural del curs d’estiu. Sota el títol «Pau Justícia i Energia», Faus va explicar que la clau per aconseguir la pau passa per l’austeritat en el consum i en el que, des del 1991 es coneix com Economía de Comunió, que ja compta amb 800 empreses en tot el planeta. Les companyies que segueixen aquest nou sistema econòmic es diferencien de la resta perquè destinen un terç dels seus ingressos als treballadors i al consum, un altre terç a la lluita contra la fam en el món i un tercer terç en formar a noves persones en aquesta nova economía.

Escoltem la xerrada de José Ignacio González Faus, dividida en dues parts.

1 comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *