La Xarxa Solidària es mostra als santcugatencs

El passat 23 de novembre es va presentar la Xarxa Solidària a la Casa de Cultura de la ciutat. Allà, els seus membres van voler transmetre als assistents que la Xarxa respon a la necessitat de crear un espai de trobada i de coordinació entre les entitats i els ciutadans de Sant Cugat, per tal d’evitar la dispersió de les accions que s’organitzin a la ciutat des dels àmbits públic i privat.

La Xarxa Solidària és una iniciativa de la Coordinadora per la Solidaritat. Aquesta, al seu torn té el seu origen en la “Plataforma pel 0,7% i +”, creada als inicis dels anys 90 per exigir a l’equip de govern municipal l’aportació del 0,7% dels ingressos propis de sensibilització i cooperació al desenvolupament. A partir d’aquest moment, la Coordinadora per la Solidaritat va funcionar com a òrgan de promoció i desenvolupament de la cultura de la cooperació i la solidaritat de Sant Cugat. Amb això es va arribar a l’any 2004, on l’ajuntament va ampliar el compromís del 0,7% fins a l’assoliment, l’any 2007, de l’1% dels ingressos municipals dedicats a la solidaritat internacional. En aquest context, la Coordinadora, amb la creació de la Xarxa, vol donar un nou pas endavant amb l’objectiu de crear noves dinàmiques de treball i de coordinació entre persones i entitats i amb l’ajuntament.

A l’acte, van intervenir els membres de la Xarxa, Dani Gómez, Marga Julià i el tinent d’alcalde de la ciutat, Toni Ramon, qui va destacar les dues àrees geogràfiques prioritàries per l’ajuntament en matèria de cooperació internacional: Llatinoamèrica i el Sàhara. Referint-se a l’actual situació d’agermanament de Sant Cugat amb aquest territori africà, Ramon va manifestar que la política d’ agermanament del govern municipal no és merament assistencialista.

Acte de presentació de Xarxa Solidària.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *