Sant Cugat descobreix el turisme

“Sant Cugat té quelcom d’especial”. Amb aquestes paraules definia una turista la nostra ciutat després de sortir del museu del Monestir. Sant Cugat és d’aquells indrets que tenen una ànima interior que els fa diferents de la resta. Igual que la Barceloneta, la platja de Sitges, el Pedraforca, Montserrat, Beijing, Nova York, etc. aquesta ciutat és un territori que enlluerna els seus visitants. Té tots els ingredients necessaris per merèixer aquests elogis, i només amb el seu Monestir mil•lenari ja se’ls guanya amb escreix.

L’envejable connexió amb la natura de Sant Cugat també fascina als turistes de la ciutat. La serra de Collserola a pocs metres del nucli urbà és un altre dels atractius que presenta aquesta vil•la. I fins i tot el bosc té la seva singularitat. Dues peculiaritats. El Pi d’en Xandri, un arbre de més de 200 anys i l’ermita de Sant Medir. Dos veritables institucions de la vil•la. La primera és molt estimada pels santcugatencs per haver escapat de la mort en dues ocasions. Va vèncer els efectes d’un llamp en temps immemorials i més recentment, va patir un atemptat per part d’una immobiliària propietat d’un ex-president del Barça. Per sort els esforços de l’administració local per mantenir la vida del pi es van veure recompensats amb el guariment de la ferida de l’arbre. L’altre element particular que allotja el bosc és l’ermita de Sant Medir, un indret llegendari on cada 3 de març s’omple de gent de la ciutat recordant el miracle que s’hi produí.

A més d’aquests indrets que han forjat al llargs dels anys la identitat de Sant Cugat, es poden trobar altres llocs de la ciutat que també han ajudat a convertir aquesta vil•la en una paratge únic i encisador.

Gairebé tots els seus visitants coincideixen en el mateix, “Sant Cugat és una bona ciutat per viure-hi”. Però les dades també ens demostren que aquesta ciutat és turística. Són moltes les persones de Barcelona, d’altres indrets de la geografia catalana i mundial i fins i tot, residents a Sant Cugat, que es donen una volta pels carrers i els llocs més emblemàtics de la ciutat. Una vil•la plena de cultura, de singularitat i d’uns habitants excel•lentment acollidors. Factors que afavoreixen l’existència d’un turisme cultural a Sant Cugat. Un turisme de cultura que s’ha incrementat considerablement els últims anys, sobretot gràcies a la creació de l’oficina de turisme i el museu del Monestir. Un impuls que, de moment, està solucionant una lacra que ha anat arrossegant durant molts anys l’equip de govern del nostre ajuntament: un desaprofitament de la riquesa cultural de Sant Cugat per al turisme.


El Monestir, la perla de Sant Cugat, és el seu gran atractiu turístic.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *