Pedra i Sang acomiada la primera etapa amb un dinar emotiu

Fa una setmana l’Associació Amics de Pedra i Sang, promotora de l’obra de teatre que cada any es celebra al Claustre del Monestir per Nadal, des de l’any 2.000 i que promou a més el teatre i la cultura de qualitat va organitzar un dinar “familiar” amb totes les persones que han participat dels deu anys de la funció santcugatenca, inclosos els mitjans de comunicació de la ciutat. Una celebració que va servir per tancar, definitivament, una primera etapa exitosa i acomiadar l’Abat,Jaume Pla;  Berenguer de Saltells, Joan Berlanga;  i el monjo hortolà,Jaume Fàbregas. (Bé, aquest últim potser al final no s’acaba retirant…).

La festa va començar uns minuts més enllà de les dues amb unafoto de família de tots els convidats al dinar, realitzada pel fotògraf del Diari de Sant Cugat, Lluís Llebot, a la terrasseta de l’Hotel Qgat. El primer acte d’una commemoració que es va allargar fins les sis de la tarda.

Després dun dinar de tres plats (canelons de bolets, xai arrabossat i coulant amb una bola de gelat per sobre), es va passar al lliurament dels obsequis a les persones més destacades dels 10 anys de Pedra i Sang. A banda dels tres pilars de la primera etapa, Jaume Pla, Joan Berlanga i Jaume Fàbregas, es va reconèixer la tasca dels desapareguts, Joan Llamas i Adolf Priante pare.

A més, van passar per l’escenari  l’Àlvar Roda, que va demanar que se separi política i cultura també a Sant Cugat; els membres de la Junta Directiva de Pedra i Sang, als quals se’ls va donar un gall de plata;  elDomènech Miquel, que va posar més feina suggerint d’altres històries al voltant del Monestir per teatralitzar; els versets de l’Eduard Jener, que van fer referència a les dificultats per trobar finançament i a la “polèmica” amb la Parròquia de Sant Pere d’Octavià.

D’altra banda, Martí Olaya i Albert Santiago van recollir l’obsequi lliurat a l’escriptor del text i el compositor de la música, Josep Maria Jaumà iJoan Alavedra, absents al dinar per motius personals. No obstant això, van deixar escrits dos petits discursos en forma de carta.

Després els reconeixements van ser pel monjo músic, Jordi Piccorelli i la directora, Dolors Vilarasau, que va recordar que el seu objectiu és fer de Pedra i Sang l’espectacle nadalenc dels santcugatencs.

Tot seguit, es va fer pujar a l’escenari, un per un, a Xavier Tor (Pere Çarovira) , Encarna Adelantado (dona 1) i a la filla de Dolors Vilarasau,Martina Pérez, la primera nena de la funció i símbol de la nova generació de Pedra i Sang.

Les darreres distincions abans de l’homenatge a la tripleta de luxe de Pedra i Sang (Pla, Berlanga i Fàbregas) van ser pels secundaris, d’entre els quals trobem a la Cristina campany, fent feina de producció.

Després del tribut als actors que es retiren de l’obra, Dolors Vilarasau va recordar la tasca desenvolupada pel Cor Aulos des dels inicis de Pedra i Sang.

L’acte el va concloure la regidora de l’Ajuntament Esther Salat, que va substituir al regidor de cultura Xavier Escura en la representació del consistori, una altra de les il·lustres absències del dinar.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *