L’esperit Barnils torna a reviure’s

Aquesta setmana ha tingut lloc un esdeveniment que, poc a poc, s’està convertint en una de les cites obligades dels periodistes i els ciutadans de Sant Cugat. Estic parlant de la tercera edició de les Jornades de Comunicació Ramon Barnils, una iniciativa conjunta del Grup de Periodistes Ramon Barnils i Cugat.cat que vol recordar a la gent de la nostra professió i al públic en general que existeix un periodisme de qualitat al qual ens hem d’emmirallar. Un periodisme que busqui el perquè de les notícies i que rebutgi com a única font les postures oficials. En definitiva, les Jornades de Ramon Barnils són un homenatge a la seva figura i al Periodisme amb majúscules.

Y en la tercera edició, la que es va celebrar el passat dilluns dia 30 de novembre, els participants (Jofre Llombart de Catalunya Ràdio, Albert Balanzà de l’Avui i David Fernández de La Directa) van debatre en una taula rodona sobre la corrupció i el tractament que d’aquesta en fan els mitjans. Un tema que darrerament ha estat molt a l’agenda dels mitjans de comunicació, arran de les detencions a Santa Coloma de Gramanet per l’anomenat cas Pretòria i del judici iniciat contra el president del Palau de la Música, Fèlix Millet.

En general, els tres periodistes van compartir la idea que des del periodisme els casos de corrupció es combaten amb més investigació i es van mostrar crítics amb velocitat variable que moltes vegades executa la justícia, fent referència a que, en alguns casos, actua de manera ràpida i contundent (cas Pretòria) i a que, en d’altres, ho fa amb una lentitud gairebé desesperant (cas Millet). D’altra banda, es van mostrar preocupats per la pèrdua de lectors i oients que estan patint els seus mitjans

Pels qui vulguin aprofundir més amb la figura de Ramon Barnils recomano un vídeo realitzat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils amb motiu d’una exposició itinerant per diferents pobles de Catalunya. D’altra banda, podeu consultar el nou web de l’autor per coneixe’l encara més.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *