El pobres també són santcugatencs

Sant Cugat és una de les ciutats més riques de Catalunya i d’Espanya. Això pel que fa a l’economia dels seus ciutadans, però, desgraciadament, no és un oasi immaculat en aquest món envoltat per la pobresa. A la nostra ciutat hi ha gent que viu amb 6.000 euros al mes i una casa en propietat de 250 m2, però també hi ha gent que destina el 60% del seu sou de 600 euros en un «sòtano» de lloguer de 50 m2. I és que a Sant Cugat hi ha gent molt rica, però també n’hi ha molta de pobre. Com a tot arreu, però potser allà on es neda en l’abundància és on es «llueixen» més les mancances. Potser per aquest motiu Sant Cugat té un barri com Les Planes constituït en la seva majoria per habitatges d’autoconstrucció sense regular. Unes cases que, en molts casos, podrien anomenar-se barraques, amb carrers sense asfaltar que es converteixen en autèntics fangals quan plou.

Un dels molts carrers del barri de Les Planes sense asfaltar.

És per aquest motiu que existeixen diverses associacions no governamentals que es dediquen a fer més fàcil la vida d’aquelles persones que més difícil ho tenen, a causa dels pocs recursos que disposen.

Una d’aquestes n’és Càritas, formada per diferents voluntaris que realitzen diverses tasques d’ajuda als necessitats, com ara el servei d’acollida individual, el de donació d’aliments, reforç escolar, etc.

Ara que estem al Nadal, un temps de pau i solidaritat, aprofitem per recordar-nos dels que tenen menys i acostem-nos a ells a través d’aquesta o una altra organització de les moltes que en té la ciutat. Precisament, els catalans vam tornar a donar ahir una lliçó al món de solidaritat amb un altre rècord a la Marató.

3 comentarios


  1. A Brasil passa una cosa semblant, però més heavy, pq és molt més pobre.Allà hi ha molta delinqüència, els barris rics estan enreixats i a cada entrada hi ha un vigilant.És xungo veure tants contrastos en poca distància…

    Responder

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *