David Meca, Maria Vasco i Joan Antoni González recolzen el primer “Camí Verd” de Barcelona

El passat divendres 27 de gener, tres esportistes d’elit van signar a favor de la primera via verda de les comarques de Barcelona. David Meca, Maria Vasco i el seu marit, Joan Antoni González van donar suport al projecte “Camí verd del Vallès”, impulsat per la plataforma social “Ciutadans pel Camí Verd”. L’acte va tenir lloc a l’hotel Sehrs de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Allà, Ramon Andreu, coordinador del moviment social, va defensar la idea argumentant que és una bona iniciativa per ajudar a la gent a desplaçar-se a peu o amb bicicleta als llocs de treball o d’estudi. A més, va afegir que serà una pista de 8 quilòmetres, completament plana, asfaltada, habilitada per persones amb cadira de rodes i ideal perquè els esportistes s’hi puguin entrenar. Per aquesta raó, el nedador i campió del món David Meca, la medallista olímpica en 20 km. marxa Maria Vasco i el també marxista Joan Antoni González van voler assistir a l’acte per donar suport al projecte. Concretament, Meca va afirmar que “totes les famílies haurien de gaudir amb els seus fills de la natura i que tant de bo això surti endavant.” També, Maria Vasco va afegir que espera que es construeixi el camí, perquè “d’aquesta manera els esportistes hi podrem fer molts entrenaments”. Per últim, Joan Antoni González va dir que “els ciutadans, amb aquesta iniciativa, tindran un punt de trobada per iniciar-se en el món de l’esport”. No obstant això, l’última paraula la té l’administració, perquè el camí ha de passar per uns terrenys que estan destinats a la construcció d’un vial interpolar, tal i com està planificat des dels anys ‘70. Per això, els membres d’aquesta plataforma a favor del Camí Verd demanen als ciutadans que donin el seu suport al projecte a través de la signatura electrònica a la pàgina web www.camiverd.org.

El Camí Verd és una iniciativa que pretén imitar la via lliure de vehicles de motor existent a Girona amb el nom de “La Ruta del Carrilet”. D’aquesta manera, es podrà anar des de Sant Quirze fins a Rubí sense fer servir un transport motoritzat i d’una manera segura. L’antiga via dels ferrocarrils de la Generalitat que comunica Sant Quirze amb l’estació de Bellaterra i els boscos de reserva per la construcció de l’Autovia Interpolar entre Bellaterra i Sant Cugat faciliten el bastiment del què seria la primera via verda de la província de Barcelona. I un cop acabada, quedarien enllaçades la zona universitària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la zona escolar de Can Sant Joan i el Centre d’Alt Rendiment esportiu (CAR).

Joan Antoni González, Maria Vasco i David Meca donant el seu soport al Camí Verd.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *