13-D: La gran manifestació del poble català

Falten menys de 72 hores perquè els catalans per primer cop puguin decidir si volen o no autodeterminar-se. Més de cent pobles i ciutats d’arreu del país han convocat un referèndum que per molts els servirà per manifestar-se en contra dels atacs al nou Estatut de Catalunya. Per aquest motiu, l’ebook o llibre electrònic d’aquesta setmana no podia ser cap altre que l’Estatut d’autonomia que van aprovar l’any 2005 el 90% dels diputats catalans.

L’estatut de Miravet, com també se l’anomena de manera informal, és el text que qualifica, per primer cop,  Catalunya com a nació i el que atorga a aquest territori més autonomia de tots els seus predecessors i més competències que, inclús, l’estatut de la Segona República.

Per aquest motiu, tot i que per molts catalans l’horitzó al qual s’ha d’aspirar no és el que marca aquest text, sinó la independència respecte de l’Estat espanyol, de moment, és la millor manera que s’ha trobat per expressar la nostra diferència respecte la resta de comunitats autònomes. Una qualitat que obliga, com a mínim, a tenir-lo com a llibre de consulta preferent.

El text el podeu descarregar en aquest enllaç.

1 comentario


  1. Els que poguem hem d'anar a votar! Per un dia que podem votar sobre aquest tema en concret…

    Responder

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *