Predif dóna lliçons d’accessibilitat als santcugatencs

La plataforma representativa estatal de discapacitats físics (Predif) ha iniciat avui un seminari de dos dies de duració a la Casa de Cultura, per tal d’acostar als tècnics municipals i representants de les empreses privades les tècniques i els mecanismes necessaris per a garantir una correcta accessibilitat a les persones amb algun tipus de discapacitat (Accessibilitat Universal; Municipis per a tots). Un esdeveniment organitzat a més per l’Ajuntament de Sant Cugat, el Reial Patronat de la discapacitat i Vodafone.
De tot el que s’ha parlat en la sessió d’avui, caldria destacar uns quants titulars dignes de ser comentats: «en algun moment de la nostra vida som persones amb discapacitat». En aquesta afirmació Tatiana Alemán, assessora de Predif, ha volgut transmetre als assistents la importància de millorar l’accessibilitat en les nostres vides, ja que tothom en un moment determinat pot beneficiar-se d’aquests avenços (mares amb cotxets, etc.).

A més, Alemán s’ha referit a l’oportunitat de negoci que representa adaptar els seus productes i serveis a les necessitats d’aquest col·lectiu. En aquest sentit, ha explicat que els espais més ben aconseguits des del punt de vista de l’accessibilitat són els centres comercials.

Per últim, Tatiana Alemán s’ha mostrat en desacord amb tota política destinada a fer coses especials per gent en cadires de rodes, ja que entén que aquests no fan altra cosa que arraconar encara més aquestes persones. Dit això, Alemán ha comentat que l’accessibilitat s’ha de fer per satisfer les necessitats de tots els col·lectius per igual, sense discriminar a ningú.

La sessió d’avui serà completada amb la que se celebrarà demà dimecres 18 de novembre al mateix lloc. A més, ha comptat amb la participació de la Tinenta d’Alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny i un representant de l’empresa Vodafone, que ha descrit els diferents productes que té la seva companyia per satisfer les necessitats del col·lectiu de discapacitats.

2 comentarios


  1. Aviam si les empreses prenen nota i milloren les seves condicions pels discapacitats.

    Responder

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *