Club Faro Sant Cugat?

Poca gent sap on para el carrer Vallès i encara els hi sona menys si els dius que és el carrer on s’ubica el Club Faro. Per aquest motiu, m’he dirigit al Pare Ramón Loyola, Legionari de Crist i director del centre, perquè em faci cinc cèntims del que s’hi fa allà.

Bàsicament, m’ha comentat que es tracta d’un club juvenil per a nois de 12 a 17 anys, centrat en formar a gent en temes de voluntariat. Tot i que també té la seva vessant lúdica i social. Això explica que el local tingui una sala amb Nintendo Wiis  instal·lades, taules de ping-pong i d’ ice hockey. En concret, de dilluns a dijous els nens estudien, berenen i juguen, un cop a la setmana, dimecres o dijous, reben una classe, de 10 o 20 minuts, sobre voluntariat. Divendres i cap de setmana, totes les activitats que s’hi realitzen són lúdiques. Una d’elles és, com no, el futbol, que poden oferir, gràcies a que el propietari d’un solar veí els l’ha cedit fins que no hi construeixi.

A més, Club Faro col·labora amb l’ONG Soñar Despierto, fundada per un noi del Club Faro de Barcelona. Per què el centre de Sant Cugat és la prolongació del de la ciutat condal. Entre les accions socials que està duent a terme el centre es troben «Adopta un asilo» i «Operación Kilo». La primera consisteix en movilitzar a un grup de nois perquè es preocupin d’anar a una residència d’avis a fer’ls-hi una estona de companyia; la segona tracta de demanar, a les portes dels supermercats, que els futurs compradors comprin un kilo més de menjar per donar-ho a causes benèfiques. Aquesta darrera iniciativa té lloc per Nadal i l’any passat va recollir una tona i mitja. D’altra banda, des del club també es fan enquestes sobre temes com la familia o la solidaritat.

La delegació del Club Faro a Sant Cugat compta, actualment, amb uns 40 nens inscrits de la ciutat (90%) i algun de Rubí i Cerdanyola. Ja fa 5 anys que està instal·lada a la ciutat i està dirigida pel Pare Ramón Loyola i una junta directiva formada per joves adolescents d’entre 16 i 26 anys. A més, dos pares de família dónen suport a aquest equip de monitors. Però, com em recorda el Pare Loyola, la llista de voluntaris no està tancada, ja que estan cercant prejubilats que vulguin moure’s per causes nobles. La quota d’inscripció és voluntària, tot i que es recomana que s’abonin 28 euros. De mitjana, les famílies aporten uns 15 euros al mes.

1 comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *