Josep Iborra, testimoni de les ONG’s a Sudamèrica

Aquests dies, molts de vosaltres, estareu pensant, si no ho esteu fent ja, en les merescudes vacances que us esperen en els pròxims dies. O potser esteu a punt d’agafar un avió cap a un país subdesenvolupat per ajudar en tasques humanitàries. I és que cal l’ajuda de moltes persones per aconseguir els Objectius del Mil·leni, proposats per l’Organització de les Nacions Unides.

El passat 2 de juliol, el Pare claretià, Josep Iborra, va impartir una conferència al Club de Cultura de El Corte Inglés de Portal de l’Àngel de Barcelona per explicar els darrers projectes que ha realitzat a la regió del riu Guaporé, a la frontera entre Brasil i Bolívia, junt amb cinc missioners més i el suport de diverses Organitzacions No Governamentals (ONGs) com Mans Unides, l’Enllaç Solidari, entre d’altres.

En primer lloc, va fer referència a la instal·lació d’un conjunt de plaques solars en cases indígenes, una font d’energia barat que en aquest indret suposa la manera més barata i eficaç de fer arribar la llum elèctrica i l’energia al territori (cal tenir en compte que a l’Amazònia és força més complicat que a qualsevol banda establir un cablejat elèctric, ja que la societat no està constituida en nuclis urbans, sinó en petites micro comunitats de dues o tres o quatre famílies com a màxim). Aquesta primera acció ha arribat a 185 famílies (70 de Bolívia, 30 brasileños i 85 famílies indígenes) i s’ha finançat en un 50% amb fons de Mans Unides, en un 50% amb diners de La Fundació La Caixa i ha rebut l’ajuda d’Enllaç solidari amb una recollida de bateries.

En segon lloc, va detallar el segon projecte de Mans Unides, del qual se’n van beneficiar 202 famílies (indígenes i bolívia), també consistent en fer arribar el llum elèctric a les cabanes de les diferents comunitats de la zona.

La xerrada va estar enmarcada en la inauguració de l’exposició “Recorregut per un món d’esperança” que recull en imatges el treball d’aquesta ONG al llarg dels seus 50 anys de vida.

A continuació, podeu veure els vídeos de la xerrada,

A més, per saber més sobre el tema, teniu un enllaç d’una entrevista que Mans Unides li va fer a Josep Iborra

http://www.mansunides.org/noticia/si-poble-no-reacciona-sacabara-legalitzant-desforestacio-lamazonia

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *