La Copa del Rei, promoció de ciutats modestes

La ciutat de Zamora va viure el passat dimarts 3 de gener el major esdeveniment en tota la seva història des de l’època del Cid Campeador, ara fa prop de 1000 anys. El Barça va jugar amb el primer equip de futbol de la capital zamorana i va fer tornar a la memòria dels seus aficionats el tòpic referent a que Zamora no es va guanyar en una hora. Efectivament, l’equip blaugrana va necessitar 83 minuts per guanyar als de Zamora.

Aquella nit Zamora va ser una festa, ningú es va voler perdre el partit, els carrers es van quedar buits, els bars i les cafeteries que oferien el partit es van omplir de gom a gom i el camp va ser un clam. Els afortunats ciutadans de Zamora que van aconseguir una entrada pel partit eren conscients de la superioritat del Barça, però, cegats per la il•lusió de veure el seu equip jugant contra un gran del futbol mundial, no admetien un resultat negatiu per l’equip de la seva ciutat.


Però no només es van mobilitzar ells per veure el partit. Centenars de persones d’arreu d’Espanya, principalment, amb arrels de Zamora, van voler estar al costat del seu equip. De Salamanca, de Barcelona, … i fins i tot del Vallès Occidental. Concretament de Cerdanyola del Vallès, ciutat veïna de Sant Cugat. Els aficionats del Zamora es mereixien aquella nit un premi que compensés l’esforç realitzat per recolzar l’equip. Aquest va arribar aviat, al minut 5 de partit, quan el gallec Xaco va marcar un magnífic gol aprofitant un error en cadena de la defensa blaugrana. El públic va esclatar de joia i la festa, malgrat els tres gols del Barça, va continuar a Zamora tota la nit.

A banda de la gran expectació esportiva pel partit, l’enfrontament entre el Zamora i el Barcelona s’ha convertit en un esdeveniment molt rentable des del punt de vista econòmic, tant pel club de futbol, com, sobretot, per la seva ciutat. Un municipi, que tot i ser capital de província, amb prou feines té els mateixos ha
bitants que Sant Cugat: al voltant dels 65.000. Però que, gràcies a aquest partit de futbol, ha vist com el seu nom ha ocupat la primera plana dels principals diaris de l’estat. El president del Zamora, José María Casas, en declaracions a ON?SantCugat, ha afirmat que “aquest partit ha sigut la promoció més gran que se li havia pogut fer a aquesta ciutat i tots esperem que això en el futur sigui una font de creixement per tots els seus ciutadans.”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *